Deliciile amare ale vietii


Au fost doi ani minunati. S-au cunoscut, colegi de serviciu. Lucrau in aceeasi tura. De la intalnire si discutii s-a creat o afectiune, o legatura care apoi a fost baza unei relatii. O relatie ascunsa, pentru ca el era casatorit. Ea  era singura. Insa a fost multa pasiune, dragoste, intamplari, ca in episoade de genul acesta. Apoi, intr-o zi, inginerul Costescu a decis ca e momentul sa puna capat casniciei lui banale, care nu-i mai oferea suspansul relatiei cu Adela. Si a divortat. Cu scandal, discutii, impartiri de bunuri. In cele din urma, era liber. Liber sa fie doar cu ea, cu iubita si colega lui de fiecare zi. S-au casatorit trecand peste cuvintele dezaprobatoare ale famililei lui. Cu banii de pe apartamentul fostei casnicii i-a modernizat noii neveste apartamentul. I-a cumparat baiatului acesteia masina de majorat, ca sa fie si el in rand cu ceilalti tineri ai caror parinti sunt instariti ori cel putin dau impresia. Dragostea lor, pasiunea, s-a stins insa repede. Monotonia primei casnicii s-a transformat in monotonia celei de-a doua casnicii. Din cand in cand, ca sa il mai creeze suspans, noua nevasta il dadea afara din casa, pentru ca baiatul ei nu il suporta. Si inginerul, cu coada intre picioare, se refugia in apartamentul de protocol al firmei, pentru ca in ciuda problemelor familiale, era un angajat constiincios. Si statea acolo sa se calmeze. Sa se calmeze ea asteptand sa-i treaca supararea. Iar ea il chema inapoi, concilianta, cu o zi inainte de ziua de salariu. Devenea dintro data interesant si acceptat cu zambete si caldura. Ea ii lua banii, mergeau la cumparaturi, la restaurant. Vizitau magazinele de imbracaminte. Si ei nu ii era jena deloc ca sponsorul, sotul, era neingrijit imbracat, cu camasa sifonata si parul valvoi, cu unghiile netaiate si cu barba tepoasa. Cand febra achitiilor se termina, intotdeauna deodata cu banii din portofelul lui, ea, se transforma in femeia imposibila si inabordabila. Cosmarul acesta devenise modul de trai al inginerului. De ceva vreme murise soacra lui. Si el era intristat.Colegul lui de birou era suprins de atitudinea lui si cum discutau multe despre intimitatile lor iaborda.

– Cred ca a fost o femeie deosebita, soacra ta.

– Da de unde, zise  Costescu.

– Atunci nu ineleg de ce esti suparat ca a murit.  As fi inteles sa fi fost de partea ta dar asa?

– Ei. Nu e greu de inteles. Cand aveam cate o cearta cu Adela, o amenintam ca ii spun maica-sii ca ii place sexul oral. Si asa se calma. Acum, cui sa ii mai spun? Nu mai am ce-i face.

-Dar tie nu-ti place ce-ti face ea, intreba colegul curios?

– Uneori da, uneori nu.

– Pai stii ceva, zise acesta zambind, cand simti ca e pericol, ia-o la fuga.

Costescu zambi amar. Telefonul suna si inginerul raspunse cu o urma de resemnare in glas.

– Da draga. Vin. Cum sa nu, am cardul la mine si mergem la cumparaturi. Cum vrei tu.

 

 

 

About Gabriela

Pasionată de cunoaștere, de literatură și scris.

Posted on 19 martie 2012, in Povestiri din Cartier. Bookmark the permalink. 15 comentarii.

  1. O lecţie de viaţă, tare amară pentru cei care cred că „cioara de pe gard” este pasăre măiastră şi dau cu uşurinţă „vrabia din mână”…

    Numai bine, Gabriela! Mă bucur că ne încânţi iarăşi cu frumoasele tale povestiri! 🙂

  2. Draga Alex, e o lectie cu multe invataminte. 🙂

  3. hahahaha :))))) mi-ai făcut ziua cu postarea asta 😀
    oare ce i-ar fi făcut mă-sa nevestei dacă totuși afla că fiică-sa face sex oral?? o punea să facă gargară cu clor? 😆

    • pai na…asa credea el ca o „sensibilizeaza”. Probabil ca ii era rusine ca maica-sa sa afle de aptitudinile ei. 🙂 Cine stie? Cert e ca asa a fost. Si e adevarata povestea. 🙂 Eu am ras cu lacrimi.

  4. Adevărul e că găsise cu ce să o șantajeze.
    Nici nu vreau să-mi închipui ce-ar zice maică-mea dacă ar fi fost în locul soacrei lui. Generației noastre i se pare djea ceva firesc, dar a ei… 😀

    • Pe mine m-a amuzat teribil ideea. A fost un gen de santaj emotional. Ma gandesc ca poate, motivul pentru care a lasat-o pe prima nevasta sa fi fost tocmai acesta. O placere vinovata ori nevinovata. 🙂 Iar ceea ce i-a placut a ajuns sa-i displaca. Cine stie?

  5. E trist… Costescu acela nu avea pic de stima de sine. Sau mare lucru prin creier… 😦

    • Poate ca o iubea si nu isi cunostea sentimentele. Ori poate ca nu dorea sa renunte la relatia cu ea de gura lumii. Cine stie? Ceva prin cap avea el, ca era inginer. Oamenii sunt ciudati si fac uneori lucruri nemaipomenite, in bine sau in rau. Uneori nu le observam si trecem pe langa ele. Eu nu am inteles de ce a ramas cu ea. Daca a divortat o data, nu vad de ce nu ar fi facut-o din nou.

      • Stii vorba aceea: unde e multa desteptaciune…
        Nu ma mir foarte tare, fiindca multi oameni se complac in astfel de situatii ca sa nu ramana singuri. Dar ma intristeaza faptul ca se incapataneaza sa nu vada adevarul.

  6. toate ca toate, dar faza aia cu sexul oral e tare de tot….

    salutari de la Jibou

    • Buna Sany si multumesc de vizita. Ma bucur ca te-a incantat povestirea. 🙂 Cred ca a fost una cu invataminte, dincolo de partea de amuzament. Barbatii tind sa-si tina nevestele din scurt si fiecare are o metoda proprie de a face asta. El saracul, cu asta s-a gandit sa-si controleze nevasta. 🙂 Si eu va salut pe voi si va imbratisez cu drag!

    • Draga Carmen, iti doresc si eu sarbatori fericite tie si celor dragi! Am intarziat cu urarile. Stiu ca aici s-au serbat Pastile in urma cu o saptamana asa ca imi cer scuze. Am avut o perioada foarte incarcata cu eveneimente care mai de care si nu am prea intrat pe bloguri. Acum incerc sa recuperez. Te imbratisez cu drag! Iti multumesc de urare si ca te-ai gandit la mine.

  7. Sarbatori fericite ! Hristos a inviat !

  1. Pingback: Mărul de aur – 3 « Ioan Usca

Lasă un comentariu