Poveste și poezie orientală în Cafenea


Despre frumusețea poeziei persane am mai vorbit în Cafeneaua Turcească, un Button CTsubiect niciodată încheiat. Vă invit să citiți două minunate poeme, aduse de Mugur, pentru încântarea iubitorilor de frumos, de poezie și filozofie.
Cafeneaua este și gazda primitoare a unei povești despre puterea magica a cuvântului, adusă de Daniel Onaca. Dacă aveți o clipă de răgaz, vă invit să poposiți pentru câteva minute de delectare.

”Un tată își lovise fiul c-o nuia,
îi zise fiul: -”N-am vreo vină. Nu mai da!
~
Când alții mă bătură, de ei m-am plâns la tine.
Dar dacă dai tu însuți, vai, cine-o să m-aline?”

About Gabriela

Pasionată de cunoaștere, de literatură și scris.

Posted on 9 august 2013, in Cafeneaua turceasca and tagged , , , . Bookmark the permalink. 15 comentarii.

 1. Nu sunt doar cuvinte frumos insiruite, ci cuprind si povete, sfaturi de viata. Chiar asa, daca nu ne putem baza pe familie, la cine sa mergem cand avem nevoie de spriin?

  • Sfaturi si o intreaga folozofie de viata. Parca uneori parintii si cei apropiati uita asta si e bine sa le amintim si sa ne amintim. Discutam despre un poem scris acum 800 de ani. Dar cat de actual este, Vienela. Asta cred eu ca ii sporeste frumusetea.

 2. Sunt recunoscute importanta unui singur cuvant, ba chiar si numai a unei simple virgule. Iata:

  1. Dacă bărbatul ar şti realmente valoarea pe care o are femeia, ar merge în patru labe.
  2. Dacă bărbatul ar şti realmente valoarea pe care o are, femeia ar merge în patru labe.

  QED !

  • Zina, o virgula poate schimba cursul istoriei? 🙂 Cu cuvantul poti muta muntii dar o virgula schimba sensul vietii. Mi-a placut.

   • Pai adevarul ar fi bine ca atat femeile cat si barbatii sa mearg in 4 labe pt ca bipedalismula adus cu sine o gramada de probleme ortpedice de reumatisme, etc, plus nasterea mai dificila pt femei, pe care patrupedele nu le au. Pana si maimutelle mari care se mai sprijina asa cu mainile de pamant din cand in cand atunci cand se deplaseaza au o incidenta mai scazuta de reumatisme si probleme articulare decat omul. (Am citit eu asta chiar recent pe BBC.)

   • :))) Rudolph, preferam să mergem normal. Suntem bipezi. Așa-zisul mers în patru labe e de fapt în coate și-n genunchi și nu e deloc confortabil. Te poți trezi cu bătături in coate ori în genunchi.. Nu putem merge în patru labe, pentru ca organismul nostru e deja adaptat. Membrele superioare ne sunt mai scurte. Ia încearca să te deplasezi cu palmele pe podea. 🙂 E o postura de yoga și se numește: poziția câinelui cand bea apă.

   • Rudolf, reumatismele se datoreaza hranei si mediului poluat, lipsei de miscare, obezitatii, ce au ca rezultat imunitatea scazuta, iar aceasta aduce instalarea reumatismului si altor boli cronice. Mersul biped este incriminat degeaba !

 3. Frumoase versuri! Perşii ăştia au avut o istorie glorioasă şi au lăsat multe comori de suflet posterităţii. Păcat că urmaşii lor nu sunt la înălţimea strămoşilor…

  O zi frumoasă, dragă Gabriela! 🙂

  • Foarte bine au facut pentru ca aceste comori au fost folosite de toti marii invatati ce le-au precedat. Si eu ma bucur acum descoperindu-le. Fara pretentia de a fi invatat. 🙂
   O zi frumoasa si tie, Alex!

 4. FOARTE FRUMOASE VERSURILE.. MULTUMIM, O ZI BUNA SA AI..NU,NU UNA TOATE ZILELE BUNE SI FRUMOASE SA LE AI

 1. Pingback: Bancuri pentru toata lumea – 3 - Povestiri de lecturi școlare

 2. Pingback: JURNAL DE FEMEIE - Pagina 12 - Zinnaida

 3. Pingback: JURNAL (12) Șerpi, tată către fiu, poze… | Zinnaida

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: