In Cafenea primim daruri


Azi, am primit o minunat postare, in Cafeneaua Turceasca despre Valul Islamic. Psi, intoarsa Button CTnu de mult de la „Stambul”,la fel cum altii veneau de la Paris, fascinata de magia orientului, de culoarea sa si parfumul sau exotic, ne spune lucruri mai putin stiute, cum ar fi acela ca, femeile turce, mai mult de jumatate, poarta pe cap batic, si ca sunt mandre de asta. Ca sa descoperiti mai multe, va invit sa savurati o cafea turceasca, niste dulciuri, ori un ceai, in timp ce ascultati minunata ei povestire.

About Gabriela

Pasionată de cunoaștere, de literatură și scris.

Posted on 22 mai 2013, in Cafeneaua turceasca and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. 8 comentarii.

 1. mulțumesc de găzduire. mă bucur că am putut onora promisiunea făcută ție mai demult, căci pentru mine orientul este și va rămâne… fascinație. 🙂 și voi reveni acolo, ca de fiecare dată, cu ochii larg deschiși.

 2. Eu multumesc pentru darul minunat si este o bucurie sa te gazduiesc in Cafenea. Orientul este fascinatie si spiritualitate, si a fost multa vreme, tinut intr-un con de umbra, scotandu-se in evidenta doar lucrurile negative si socante. Orientul este altceva, iar majoritatea celor care se intorc de acolo, vin schimbati.

  • majoritatea, nu însă toţi. eu spun însă că orice colţ al acestei lumi este fascinant, dacă îl priveşti atunci când ajungi acolo cu ochii larg deschişi.
   iar orientul… e special!

   • Depinde foarte mult, fiecare, din ce motiv merge in Orient. Da, daca te duci acolo din snobism, sa mai bifezi o destinatie, nu cred ca esti curios sa afli ceva despre istoria locului si sa ii cunosti oameni cultura. Oricum, pentru o scurta vacanta nu ai cum sa afli multe, Vezi cate ceva si cam atat. La fel cum, orice strain care ar veni in Romania si ar sta cateva zile nu ar intelege mare lucru.

 3. It’s a beautiful day and a fun best friend
  friendly greetings joyfully

 4. Thanks. I whish you to have a nice day, too, my friend!

 5. Gabriela,
  Cum eu n-am văzut Turcia decât din lecțiile de istorie și din câteva balade populare, îți aduc un altfel de dar-

  „Ce mi-ai adus de la Paris?„

  Dacă i-ar vedea ochii, și Alain Deloc, cât este el de Alain, ar fi un pic invidios, aducându-și aminte cât de schimbătoare sunt toate ale lumii…

  La cei 43 de ani, câți spune că are, este uns cu toate alifiile: școala de mecanici agricoli ( pe vremea aceea se intra cu 1,30), 4 ani, mecanic la o firmă, 5 ani, în altă firmă(încărcător/descărcător).
  9 ani , șofer pe TIR, cel mai des făcea Parisul.
  Patronul i-a promis marea cu sarea.
  Într-o vară fierbinte,murdar și obosit de o cursă care părea că nu se mai termină, ajuns în strălucitoarea metropolă, a făcut un duș într-o cabină montată în stradă.
  Obrazul subțire cu cheltuială se ține sau cum zicea odată domnul Stolojan- întinde-te cât te ține plapuma.. diurna lui de șofer român a dispărut într-o clipă.
  Acasă, fetița , care tocmai împlinea 10 ani, l-a întrebat:
  -Tati, unde ai fost tu, săptămâna asta?
  -La Paris.
  – Ce mi-ai adus?
  -Nimic.
  A terminat-o cu șoferia.
  De Paris, nici nu vrea să mai audă.
  Din banii rămași, plus ce i-a mai dat tata-socru, din pensie, că a lucrat la Tabliere, și-a

  cumpărat o motocositoare.
  În fânul de curând cosit din livada noastră, au rămas câteva bidoane ( goale) de bere și , tot goale, câteva pachete de țigări.
  Vântul le-a dus către poartă.„

  p.s. pe blog , te așteaptă Alain Delon , într-o călătorie, prin tumultuoasa-i viață!

 6. Multumesc de dar, Gina. Tipul din povestirea ta, ma duce cu gandul ca nu tuturor li se potriveste Parisul. Fiecare trebuie sa faca in viata ceea ce i se potriveste.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: