Spanish romance


Foarte multa vremea am crezut ca piesa aceasta ii apartine unui mare interpret la chitara clasica, Andres Segovia si in interpretarea lui am auzit-o prima data. Este numita Romanta spaniola sau Romanta anonima pentru ca nu i s-a putut atribui exact nici unui cantaret. Se stie doar ca a aparut prin secolul XIX-lea. Din pacate, varianta lui Andres Segovia nu am gasit-o pe internet. Asa ca am ales-o pe aceasta pentru ca este mai aproape de ceea care imi placea.

Posted on 4 Mai 2011, in Muzica. Bookmark the permalink. 17 comentarii.

  1. Extraordinar de frumoasa melodia! Multumesc!

  2. superba, poti visa infinit pe ea…

  3. E deosebita si mi se pare speciala pentru ca a fost creata prin anii 1800, cand nu ma gandeam la asemenea acorduri. De multe ori cred ca muzica e ceva de inspiratie divina si ca meritul nostru este doar ca transmitem vibratiile acestea ale universului.

  4. Să mai adaug că şi mie-mi place?! Să mai adaug că îţi mulţumesc pentru că mi-ai amintit-o?!

  5. Foarte frumoasă melodia! Şi tare potrivită cu vremea „plângăcioasă” de afară.
    O zi cât mai bună!

  6. Servus!
    Îl ador pe Segovia.

    Cum vă place ? 🙂

  7. 🙂 tocmai primisem piesa aceasta de la un prieten care face inregistrari la radio. E o piesa care imi place. Pacat ca putina lume mai vorbeste azi de Andres Segovia si mai putina ii cunoaste piesele.

  8. Două batăi strică, două cadouri, NU! 🙂
    – – –
    Poate om fi noi (sau poate doar eu)prea nostalgic(i) dar simt cum o dată cu noi dispar şi prea multe frumuseţi ale acestei lumi dar, este dreptul celor tineri să-şi aleagă valorile indiferent dacă ne place nouă acest lucru, sau nu.
    Aşa-i ?

  9. Faptul ca nu se stie cine a scris aceasta piesa induce mister si mai multa frumusete acestei piese. Tot timpul ne vom gandi si ne vom pune intrebarea: dar cine o fi fost cel care a compus o asemenea perla muzicala?

    • Si misterul care planeaza asupra creatiei ei o face frumoasa. 🙂 Dar piesa in sine este o frumusete care te face de fiecare data, la Spania, ale carei influente se simt in acordurile line de chitara.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: