De Sfantul Gheorghe


Le urez tuturor celor care azi îşi serbeaza ziua numelui, George, Gheorghe, Georgiana, Georgeta, să aibă parte de bucurii şi lucruri frumoase în viaţă. La multi ani!

Citeam mai devreme pe blogul lui Daurel despre Sângeroz şi îi dau dreptate ca anul acesta, sărbatoarea a fost eclipsată de Sărbatorile de Paşte. In familia soţului meu erau trei Gheorghe. Bunicul, tatăl vitreg al soţului meu si el, care se numea şi George. De fiecare dată, când ne adunam la bunica lui, o unguroaică blândă şi buna, ea ne spunea un banc.

O femeie, avea un baiat şi se numea Gheorghe. Îi murise soţul şi s-a recăsătorit cu un bărbat. Acesta avea şi el un baiat care, se numea tot Gheorghe. La un moment dat, femeia rămâne însărcinată şi dă naştere unui băieţel. Cum nu era prea inspirată, îi puse nume, Gheorghe. Evident. Copiii cresc si se joaca, uneori mai dur, se înghiontesc, se împacă. La un moment dat, femeia exasperată intra în casă şi îi zice soţului ei:

–     Bărbate hai repede afară. Gheorghe al tău şi cu Gheorghe al meu l-au bătut pe Gheorghe al nost’.

Posted on 23 Aprilie 2011, in Povestiri din Cartier and tagged , , . Bookmark the permalink. 11 comentarii.

 1. Apropos de gluma cu Gheorghe, Ion Băieșu a folosit una asemănătoare în ”Preșul” său, doar că acolo era vorba de mai mulți copii. Replica era: ”Hai, dragă, repede, că copiii tăi și cu ai mei îl bat pe al nostru!” (Cacofonia îi parține autorului. 🙂
  Paște fericit!

 2. 🙂 deci, nimic nou sub soare. Bunica nu citise „Presul”, cu siguranta. Era o unguroaica get-beget, de la Sovata, si cand se casatorise cu bunicul nu stia nici un cuvant romaneste. Partea simpatica era ca, in fiecare an ne spunea bancul si noi il ascultam cu placere, ca si cum atunci ni l-ar fi spus pentru prima data. :)Ne placea ca se straduia foarte mult sa vorbeasca romaneste cat mai corect si il intreba pe bunicul:” Ghita, cum se zice romaneste?” Si bunicul traducea instantaneu. Uneori, foarte rar, se mai supara pe el si ii spunea: „Taci ca asa iti dau una de zbori fereastra!” Si noi izbucneam in ras. Pe noi nu se supara. Poate de aceea am pentru ea o admiratie deosebita. Si pentru faptul ca era o gospodina foarte priceputa.

 3. Paste fericit !
  Stefan

 4. Hristos a înviat!
  Toate cele bune îţi urez Gabriela, şi iepuraşul să îţi aducă numai bucurii!
  La Mulţi Ani !

  • Adevarat a iînviat!
   Mulţumesc de urare şi de gânduri bune, Tibi. Să ai parte de un Paşte fericit, în pace şi bucurie, cu cei dragi! La mulţi ani, şi ţie!

 5. Sarbatori fericite alaturi de cei dragi. Hristos a Inviat!

 1. Pingback: Ceva mai simplu « Teo Negură

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: