Zamfir – un om cu un blog


Zamfir Pop este inainte de toate un bloger. Unul putin mai neobisnuit, care foloseste blogul sau ca pe un ziar al comunitatii locale din Turda si imprejurimi. Dealtfel, Zamfir, prin meseriile pe care le-a practicat, o poate enumera cu mandrie si pe cea de jurnalist. Si cum presa scrisa e in cadere libera iar cititorii ei tot mai putini, Zamfir a inteles ca internetul este viitorul. Da-i jurnalistului adevarat un blog si el va sti cum sa-l utilizeze, ca pe un instrument eficient sau ca pe o arma. Zamfir turdeanul si-a construit cateva bloguri pe diferite tematici. Este implicat indiferite campanii cu caracter social, ecologic, umanitar. Una dintre ele, cea despre care vreau sa va vorbesc, este cea legata de povestea lui Zolty din Bogata, un tanar cu dizabilitati, care avea nevoie de o consolidare a casei. Tanarul traieste intr-un carucior cu rotile si se deplaseaza foarte greu. Zamfir a facut o campanie prin care a colectat ceva banuti ca sa cumpere materiale si ieri, impreuna cu alti cativa blogari care au inteles ca internetul face parte din viata, nu e doar divertisment, impreuna cu ei deci, au inceput izolarea exterioara a casei. Despre demersul si despre initiativele lui Zamfir Pop merita sa cititi! Sa nu uit: Zolty din Bogata are si el un blog si este cotat cam la pozitia 200 in Zelist!

Sa ne traiesti Zamfir si sa ai multe alte idei stralucite in care sa-i implici pe cat mai multi!

Reclame

Posted on 14 noiembrie 2010, in Povestiri din Cartier. Bookmark the permalink. 23 comentarii.

 1. Observaţie: Zamfir nu are un blog, ci, cinci. În plus, gestionează şi blogul asociaţiei ecologiste al cărui fondator este.
  Alte observaţii:
  1. blogurile nu se dau, ci se crează de către autor. Deci, nu „dă-i un blog”, ci, „lasă-l să-şi facă un blog” (ca şi cum ai putea să-l opreşti să-şi facă!).
  2. Chiar dacă eu tot trag semnale de alarmă despre situaţia lui Zolty de vreo patru ani, Groparu este cel care a reuşit mobilizarea!
  Mulţumesc pentru osanale. Dar, eu sunt un ne-bun: mă bucur mai mult de critici!

 2. Eu stiu ca esti modest dar pe mine nu ma caracterizeaza modestia. Eu cred ca trebuie spuse lucrurilor e nume. Pentru Zolty a insemnat foarte mult, implicarea voastra de ieri. Poate ca ar trebui sa ne povestesti cum scrie Zolty la computer.

  • Zolty scrie foarte uşor la computer: fratele lui îl pune în cărucior, îl aduce la masă, îi pune mâna pe maus şi îi porneşte computerul.
   De-ici încolo, totul e foarte simplu: cu cele două degete pe care le poate mişca, Zolty selectează fiecare caracter de pe o tastatură virtuală de pe monitor.
   Acum, vă va fi şi vouă mai uşor să înţelegeţi de ce afirm că blogul lui valorează mai mult decât cele cinci bloguri ale mele.

 3. Am fost pe blogul lui și am spus ce era de zis.
  Oricum, asta mi se pare o faptă mult mai creștinească decât să plătești acatiste la diverse biserici. Bravo lor!

  • Stii ce mi se pare remarcabil? Ca Zamfir, omul cu suflet mare si gata sa sara oricand in ajutorul altora, este el insusi un om care se descurca greu financiar. Doar ca el e un om cu multa modestie si bunsimt ca sa ceara ajutorul cuiva.

 4. O initiativa laudabila, omul chiar o merita.
  Duminica placuta!

  • Da. E um om deosebit. Prin ceea ce face demonstreaza de fapt, ca a fi bloger nu inseamna doar a culege informatii si a le transfera in spatiul virtual. Imi povestea intr-o zi, ca la primarie si in alte institutii, la cafeaua de dimineata, functionarii discuta despre ce a mai postat el pe blog.:)

 5. Carmen Negoita

  Demn de toată lauda gestul său. Mai rar asemenea oameni.
  Duminică frumoasă!

 6. Fain!
  Am facut si eu azi o timitere spre blogurile lui Zamfir; i-a zis „cetateanul implicat”
  Merita popularizat…
  … si criticat, daca-i face placere.

 7. Îl văd cum a roșit până în vârful urechilor!Omul cu blogul(-urile):)

 8. lumea asta va rezista/exista atat, cat va mai avea oameni de omenie…

  • Desi sunt putini, oameni de omenie vor exista. Ei ne demonstreaza , de fiecare data, ca lumea poate fi perceputa si cu sufletul, nu doar prin prisma intereselor personale.

 9. Bine faci ca scri despre unu ca Zamfir ca merita. Merita si sa copiem ce face. Cititi poe blogul lui Zolty cat e de fericit!

 10. Off topic:
  Vă informez că blogul http://zanfirpop.blogspot.com este fals, deschis şi întreţinut de neoameni revoltaţi de faptul că nu mă sfiesc să spun adevărul.
  Blogul preia elemente de pe adevăratul meu blog: http://zam-fir.blogspot.com/2010/11/mare-ti-i-gradina-cu-nemernici-doamne.html utilizîndu-mi în fals numele, fotografia, conţinut, afectându-mi grav imaginea publică.
  Dacă vă repugnă astfel de metode, vă rog, ajutaţi-mă să aflu IP-ul de unde a fost creat şi de unde se scrie pe el.
  Vă mulţumesc în numele unei blogosfere curate!

 1. Pingback: CETATEA BRAŞOVULUI (1) « Carmen Negoiţă FOTOGRAFII ŞI GÂNDURI

 2. Pingback: La dereticat pe bloguri « Ulise al II-lea – blog canin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: