saracia si prostia fac casa


Citeam zilele trecute pe blogul lui Smiley, o referire la un reportaj cu o familie foarte saraca. Au o gramada de copii si plang la toate usile, ca locuiesc in conditii insalubre, intr-o garsoniera de 20 de mp. Intreaga familie, 12 suflete traiesc din 700 de lei, reprezentand alocatia copiilor si eventual ceva venit ocazional al tatalui.  Problema se pune daca ar merita acest gen de oameni sa fie lasati sa procreeze sau daca statul ar trebui sa intervina si sa le ia copiii in plasament, incredintandu-i unor familii. Am fost idignata de faptul ca, desi au batut de nenumarate ori la usile primariei , nu s-a sesizat nimeni, de laAsistenta Sociala sau de la Protectia copilului. Autoritatile isi fac treaba doar in situatii extreme. In rest sunt ocupate. Vad deseori cazuri sociale si vad cum statul e impasibil dand din umeri si refuzand sa se implice. Scuza e , criza economica, pe care ne-o vantura pe sub nas de atata vreme politicienii. Nu avem decat o criza politica si una de sistem iar acestea nu le putem depasi, atat vreme cat la conducere stau generatiile de polticieni care s-au rotit la guvernare, dupa binecunoscutul principiu: „vin ai nostri, pleaca-ai nostri”.

About Gabriela

Pasionată de cunoaștere, de literatură și scris.

Posted on 10 noiembrie 2010, in Povestiri din Cartier and tagged , , , . Bookmark the permalink. 3 comentarii.

  1. ” Problema se pune daca ar merita acest gen de oameni sa fie lasati sa procreeze…” poate ca ar trebui intradevar sa se puna acesta problema. Poate nu am dreptate, dar niciodata n-am inteles si n-o sa inteleg; daca vezi ca esti sarac lipit, ai 3 copii pe care abia de-i intretii, unde mai faci inca 4-5-6 si cat da domnu?… pentu ce? pentru a umple strazile cu cersetori?!!

    • ca umple strazile de cersetori, e doar impactul social, dar ca ii condamna pe toti acei copii la o saracie crunta si la o viata de mizerie, asta cum e? Si de ce in cazurile acestea, nu se implica si Biserica? Parca asa ziceau reprezentantii ei, ca e pacat sa faci avort. Pai ia sa treaca dumnealor, preasfintele si deloc umilele fete bisericesti sa se implice in actiuni sociale si umanitare. Nu doar sa cerseasca bani, pentru diferitele lor scopuri lumesti.

  2. saracia si prosti sunt dorite in romania caci sforarii zic de ce altfel

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: