Niste tarani?


Mirciulica, cel cu parul lung si prietenul lui, Tavi, s-au apucat de curatat gradina.  Privesc cu satisfactie ” focul de tabara”. Cu pasiune, si asta o spun fara ironie, au trecut la greblat frunze, la tuns trandafirii si taiat copacii crescuti in dezordine prin gradina. Nici prin cap nu le-a dat in cele 4 ore sa intre in casa la computer. Cred ca au facut treaba buna. Fiecare batranel care trecea pe trotuarul din fata casei, se uita la ei cu admiratie si le mai da cate un sfat. 🙂

About Gabriela

Pasionată de cunoaștere, de literatură și scris.

Posted on 3 noiembrie 2010, in diverse and tagged , . Bookmark the permalink. 20 comentarii.

 1. Carmen Negoita

  Curăţenia de toamnă? O plăcere să greblezi frunzele toamna. Asta îmi plăcea cel mai mult să fac când ajungeam toamna pe la bunici. Cu tăiatul trandafirilor s-a ocupat întotdeauna bunica. Eu cred că ajungeam să-i tai de tot. 😀 Habar n-aveam.
  Un mod foarte plăcut de a petrece timpul departe de calculator. Poate se va repeta şi la iarnă, când va trebui dată zăpada şi făcute cărări. 🙂

 2. Nu cred „țărani”,sigur urbani și harnici 😀

 3. 🙂 s-ar putea sa ai dreptate.

 4. Bravo lor, harnici şi gospodari! Oricât de mult ne-ar acapara „măgăoaia” de computer, tot în mijlocul naturii ne simţim cel mai bine. Mirosul de frunze arse, toamna, îmi aduce aminte de anii copilăriei. Curăţenia de toamnă era la ordinea zilei în fiecare an!
  Gabriela, să-ţi trăiască flăcăul! E clar că nu mai e Mirciulică cel poznaş despre care ne povesteai aici. Acum e …bărbat în toată legea!
  Să fiţi sănătoşi!

 5. te mai lasa sa-i spui mirciulica?
  ai doua ajutoare de nadejde!

  • 🙂 da. Inca nu a protestat. Se mai vede tot copil. Imi aduc aminte un client, un barbat de peste 40 de ani, care ii spunea fiicei sale, studenta. ” Pe aici locuiam si eu cand eram student. Ce chefuri si distractii mai aveam. Dar la un moment dat am cunoscut-o pe mama ta si mi-a intrerupt copilaria!” 🙂

 6. nicidecum tarani, s-au cam rasturnat trebile, taranii nostri dorm si beau

  • au ajuns si taranii nostri sa mane oile cu laptopul in varful muntelui? Taranii de odinioara nu mai exista. Agricultura in tarile occidentale e subventionata de stat. La noi, se fac ca dau ceva subventii. taranii adevarati sunt saraci si munciti. ceilalti, sunt niste lenesi care locuiesc la sat.

 7. Tarani sau nu, au toata pretuirea mea 🙂 Am inceput si eu curatenia de toamna pe la mine, si e mult al darcului de lucru, dar e fain 😉

  • 🙂 a fost greu lucrul in gradina dar le-a placut. Si asta e cel mai important. Nefiind de profesie tarani, s-au descurcat excelent si au afumat jumatate de cartier. Bine ca vecinii sunt intelegatori.

 8. Viitori cetateni!
  Taranii s-au retras demult; cati mai exista nici nu voteaza constienti…

  • taranii care sunt constienti nu voteaza. Nu vor sa mai auda de politicieni care mint sa se vada la putere sau in fotolii parlamentare dupa care sufera de amnezie instantaneu. Uita de promisiuni ca si cand nu le-ar fi facut vreodata, nepasadu-le ca multi isi sperantele in vorbele lor.

 9. Tineret, mândria ţării! Brava de o mie de ori!
  P.S. Simpăticuţ băetul ăla cu plete 😛

 1. Pingback: Ce uşurare! « Blogul lui Teo Negură

 2. Pingback: EMOŢIE DE TOAMNĂ (3) « Carmen Negoiţă FOTOGRAFII ŞI GÂNDURI

 3. Pingback: O zi din viaţa ta « Cristian Dima

 4. Pingback: NOAPTEA MISTERELOR « Carmen Negoiţă FOTOGRAFII ŞI GÂNDURI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: