Claustrofobie


Multi dintre oamenii de afaceri, de dupa ’89, au un numitor comun. Si-au transformat secretara, contabila, directoarea adjuncta in amanta, sau invers. Din orice punct ar fi privita situatia, da cam acelasi rezultat. Amanta e omul cel mai fidel si mai de incredere. Directorul fabricii, nu face nici el, exceptie de la aceasta “regula”. Oricat de bun specialist, negociator sau administrator ar fi, viata lui si organizarea fabricii, penduleaza intre doua femei, singurele persoane in care ar incredere. Nu ar zice totala, oricum, pe altcineva mai apropiat de atat, nu crede ca ar putea avea. Cele doua au ultimul cuvant, in orice decizie importanta. De aceea amana sa ia pe loc, orice decizie. El are in minte rezolvarea fiecarei situatii, insa de multe ori, cele doua, cu mintea lor iscoditoare si imprevizila l-au suprins, oferindu-i alternative mult mai bune. Amanta directorului, este directoarea economica. Dupa sedinta de bilant, a performantelor pe anul anterior, directorul, le-a oferit celor din echipa de conducere, o scurta vacanta, de cateva zile in Africa. Pentru a mai destinde atmosfera si relatiile de serviciu, si pentru a se mai detasa de probleme. Fiecare a fost liber sa vina cu nevasta, iubita, amanta. Oricum, se cunosteau intre ei, si nu ar fi fost discutii. Sotia directorului, nu avea chef de plimbari in soarele torid al Africii si a zis ca e mai buna o cura de cumparaturi la Paris. Pe de alta parte, stia ca sotul ei avea o relatie cu Rodica, directoarea economica, si stia ca e pe maini bune. Cel putin, nu era in atentia vreunei vanatoare de averi. Rodica, e o femeie de varsta sotului ei, are in jur de 50 de ani si inca are o fizionomie placuta marturie a frumusetii ei din tinerete. E de statura medie. Singurul ei defect e, ca s-a ingrasat in ultimii ani, peste masura. Varsta, sedentarismul, traiul bun si lipsa de timp pentru ea insasi isi spun cuvantul. Are cam 90 de kilograme si niste solduri late, prin care corpul ei exprima cu generozitate, numarul de ore pe care femeia le-a petrecut pe scaun.

Azi, e prima zi, de la intoarcerea din mica vacanta, petrecuta in “tarile calde”. Toata lumea, s-a intors cu mici atentii, cu multe impresii si povesti despre Africa, despre egipteni si piramide. Rodica a fost luata imediat in primire, de fetele de la contabilitate, sa le povesteasca cum a fost.

–         Ei, a fost foarte frumos. Atatea lucruri, noi, diferite, interesante. Am fost foarte impresionata.

–         Dar ati fost si la piramide? Cum a fost? Cum aratau in interior? Nu v-a fost frica sa intrati in constructiile acelea?

–         Pai nu am avut probleme de genul acesta. Nu am intrat ca mi-e frica de spatii inchise, spuse Rodica, foarte convingator.

Cum era sa le spuna, ca din cauza gabaritului si a latimii fundului ei, nu a avut voie sa intre in piramida, coridorul de acces fiind prevazut pentru dimensiunile umane ale altei epoci. Astfel, a trebuit sa astepte afara, in soare, intoarcerea grupului. Dar nu-i nimic. A fost o pierdere mica, pentru alte avantaje pe care i le-a oferit viata. Atata paguba, sa fie!

Publicitate

About Gabriela

Pasionată de cunoaștere, de literatură și scris.

Posted on 29 iunie 2010, in Povestiri din Cartier and tagged , , . Bookmark the permalink. 6 comentarii.

  1. Patronii romani au vazut prea multe telenovele…In ce priveste amantele, unii sunt zgarciti, comozi…isi iau si ei ceva acolo…sa fie in trend…Sa-i scape de claustrofobia cotidiana…

  2. putin probabil. Sigur de asta si-a luat amanta in Africa, sau poate ca, faceau o analiza pe buget. Oricum, pentru estica ei, nu cred ca avea motive de ingrijorare, ca nici el nu arata mai spectaculos. Ea doar il depasea in latime. 🙂

  3. Şi eu care credeam că farmecul unei relaţii „extra-con”-STĂ tocmai în caracterul misterios al clandestinităţii ! Mai am de învăţat.
    Şi, ei da! Şă ajungi la piramide şi să te vezi rămas pe dinafară, chiar că este frustrant! Mde, traiul bun are şi dezavantaje.

  4. 🙂 a fost o intamplare de pomina. Sa nu poti intra in piramide din asemenea considerente! Doar piramidele, sunt cel mai important obiectiv, pe itinerariul fiecarei calatorii in Africa.

  5. LOL… chestia asta chiar nu am mai auzit-o; am un prieten care a fost la si in piramide si are bine peste suta…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: