cadou pentru tata


Corina e o bruneta frumoasa, inalta cu parul lung, negru albastrui. Are tenul creol, mostenire de familie.  In ’90 a plecat in Olanda. Si-a lasat fetita in grija mamei, sotul alcoolic in grija Domnului si a plecat sa faca ceva pentru ea. Nu stia ce. Orice. Era greu sa pleci, si-a rezolvat cu greu viza, a facut niste sacrificii, au mai ajutat-o parintii si s-a dus. Nu povesteste ce greutati a intampinat. Destule. Ce compromisuri a facut? Or fi si acestea destule. In cele din urma, a devenit iubita unui milionar olandez, cam batraior. Ea are  25 de ani.  Vrea sa puna capat unei casnicii care nu a dus la nimic bun, in afara de copilul ei. Se pregateste sa isi depuna actele de divort. Oricum, aproape “fostul sot”, a anuntat-o ca el déjà pe cineva. Corina e acum la capitolul cumparaturi, cadouri pentru familie. A sunat acasa si l-a intrebat pe tata, ce cadou ar vrea, ce si-ar dori sa ii aduca. Si tata i-a zis.” Mi-ar fi foarte de folos, daca mi-ai putea aduce o coasa. Ca pe aici nu se gasesc si sunt scumpe.” Corina ii dadu sarcina lui Gerhardt sa caute coasa. Olandezul se uita la ea invers, intelesese aproximativ ce ii ceruse ea, dar cum  tinea la ea ca era amuzanta si irestibila, ii facu pe plac. Dupa cateva ore, se intoarce si el de la cumparaturi si ii spune:” Corina, te rog frumos cand mai ai nevoie de ceva, nu-mi cere lucruri care se gasesc la muzeu”.

Posted on 25 Aprilie 2010, in Povestiri din Cartier and tagged , , . Bookmark the permalink. 6 comentarii.

  1. Coasa, plugul, la ei sunt la muzeu. La noi, la ordinea zilei…
    Asta-i diferenţa!

  2. 😆 Data viitoare cand suna sa aiba tatal tau o lista pregatita de tine.

  3. 🙂 era vorba de tatal unei prietene…

  4. N-am fost in Olanda, nu stiu cum e acolo. In mai ’90 am trecut prin Polonia. Stii ce m-a socat? Aproape in fiecare curte erau doua masini si cel putin un tractor. In mai 1990!

  5. Sunt convinsa. Si la ei, la olandezi, totul e mecanizat. Au teren relaiv putin si il exploateaza cu maxima eficienta. Au un alt fel de dragoste de pamant, decat avem noi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: