in trend


Ar fi vrut sa alerge prin parc, preocupat de ceva vreme de aspectul sau exterior si de sanatate. Dar cu alergatul e o problema. In Parcul Central, unde alearga tineri sau mai putin tineri, lumea merge imbracata in treninguri. E o observatie corecta. Doar ca majoritatea alergatorilor purtau echipamente sportive de firma, asa a constatat Dan. Si cum sa alerge el prin parc, un barbat de 40 de ani, printre atatia studenti si persoane de o anumita factura daca nu are trening de firma? Si nu orice firma. De la Nike in sus. Cu treningul lui de nailon, exclus sa ajunga aici. Asa ca,  drept consolare cu efecte benefice, o invita pe prietena sa sa faca o plimbare pe jos. Se cunosteau doar de cateva saptamani iar ea era destul de distanta. Pentru ca i s-a parut o persoana educata, intentioneaza sa o prezinte prietenilor, cu alte cuvinte, sa o scoata in lume. Nu ca pentru ea ar fi contat foarte tare. Au strabatut o jumatate de cartier, au avut timp de povesti cu pesti. Povesti din ultimi ani, despre viata, despre ei, despre obiceiuri si experiente. Ajungand aproape de casa ei, el se invita singur sa savureze un ceai “extraordinar”. Desi nu a inteles de ce un ceai trebuia sa fie denumit asa, a acceptat. El a avut timp, pana cand ea a pregatit ceaiul, sa arunce un ochi critic imprejur, masurand in detaliu absolute orice coltisor al casei sau orice gest al ei.

La sfarsit, el se arata multumit. De ceai, de discutie, de plimbare asa ca ii lanseaza invitatia pentru a doua zi. “Sunt sincer impresionat. Am vazut ca ai o vasta cultura. Ca ai si cultura muzicala, ceea ce e destul de rar intalnit la femei. Cu siguranta o sa avem subiecte de discutie. Asa ca vreau sa te invit maine in oras, la o bere cu prietenii. Dar inainte, vreau sa te rog ceva. Sa iti lasi telefonul acasa. Am observat ca ai un Alcatel. Prietenii mei tin la lucrurile de calitate si ma vor barfi. Stii telefoanele incep cu Nokia iar masinile cu BMW. “

A doua zi, el nu intelegea de ce ea, nu mai raspunde la telefon. S-a dus la ea acasa, insa nu i-a deschis nimeni. Asa ca se grabi sa ia un taxi. Cu autobuzul ar fi intarziat. Prietenii si colegii lui ceferisti l-ar fi taxat cu ironii subtile.

Reclame

Posted on 21 aprilie 2010, in Povestiri din Cartier. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: