de ce?


Nu mi-am propus sa folosesc acest spatiu ca sa fac comentarii pe marginea subiectelor politice, pentru ca am o parere proasta despre politicieni. In ultima vreme nici nu prea urmaresc evolutia evenimentelor politice, tocmai din aceleasi considerente. Mi se face sila de atata manipulare si nesimtire. Nu am putut insa sa nu ma revolt, ascultand pe posturile de televiziune, ca, fara nici o jena, sfidand bunul simt si legislatia acestei tari, politicienii isi trag din nou privilegii. Ei se pregatesc sa promoveze un proiect de lege prin care sa nu mai fie obligati sa isi faca publice declaratiile de avere. Cu alte cuvinte, ei sunt mai presus de alte categorii de angajati la stat, care trebuie sa aiba veniturile la vedere. De ce? Pentru ca Agentia nationala de Integritate ( ANI) a inceput sa ii verifice pe parlamentari? Pentru ca am inceput sa vedem si noi cat este de mare mocirla in care “distinsii si onorabilii” politicienii se scalda? Unii stim déjà de mai demult…altii am aflat in ultima vreme. De ce acceptam ca politicienii trebuie sa fie mai presus de lege, incat sa ajunga sa faca legi, care sa le protejeze interesele personale? De ce interesele lor sunt puse inaintea intereselor nationale? De ce ei sunt un alt fel de romani? Ma revolt! In timp ce tara trece prin criza, cand omul simplu este cocosat de probleme, de saracie si de lipsuri, ei au probleme inalte, cand oamenii de afaceri traiesc prin momente grele sa isi metina business-urile pe linia de plutire, cand angajatii la stat traiesc cu teama in suflet ca isi vor pierde locurile de munca si asa prost platite. Politicienii nu vin cu planuri de protejare si relansare a economiei, nu au planuri cu impact in domeniul social si nici in cel de afaceri, nu ii intereseaza viata si grijile a 20 de milioane de romani. II intereseaza doar ca pe ei si pe acolitii lor, sa se protejeze cat mai bine. Zilele trecute citeam despre prefectul de Cluj, ca prezent la un eveniment la Dej, in 30 martie, i-a spus cu obraznicie unei jurnaliste de la Somes TV: “ Vorbesc ce vreau eu, nu ce vrei dumneata”.

Cum isi permite politicianul roman atat obraznicie? De ce?

About Gabriela

Pasionată de cunoaștere, de literatură și scris.

Posted on 17 aprilie 2010, in diverse, Povestiri din Cartier and tagged , , . Bookmark the permalink. 4 comentarii.

  1. miscellaneous11

    Cred ca e indreptatia vorba „ne meritam soarta”. 🙂 Ma intreb un singur lucru: daca cei care i`au votat isi smulg sau nu parul din cap. Poate nu conteaza atat de mult, dar un „da” mi`ar placea sa aud.

  2. cred ca nu conteaza…indiferent pe cine ai vota, clasa politica are aceeasi factura…grupuri si grupulete asociate datorita unor interese comune pe care si le protejeaza. Nici un parlamentar care „a cotizat” sa ajunga pe liste nu a facut-o de dragul interesului national. Lor nu le prea pasa de interesul public doar il invoca.

  3. Ba da, eu vreau să-i aud cerându-şi scuze pentru răul pe care l-au făcut. Pentru că aceşti 50,5% dintre noi au adus România acolo unde este. Şi, ca să împing pesimismul până la capăt, înclin să cred că generaţia noastră nu va mai scăpa de plaga asta. S-au învăţat să mintă, să fure şi să se protejeze atât de bine încât şi alegerile viitoare vor fi câştigate de clica pedelistă, iar cele prezidenţiale de peste 4 ani şi 4 luni, de Nuţi Udrea!

  4. Ei….eu am invatat ca si minciuna e vorba…nu le-ar fi greu sa isi ceara scuze ca au obrazul destul de gros…pe mine ma intereseaza faptele, nu vorbele. Daca vrei sa fii obiectiv asupra unei situatii, analizezi faptele.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: