trei minute


Directorii ziarelor trebuie sa fie niste persoane deosebit de abile. E cel putin ciudat sa trebuiasca sa scrii despre persoane si in acelasi timp sa faci contracte de publicitate. Ei trebuie sa resolve in mod onest si diplomatic aceasta situatie . Domnul Ionescu stie mai bine ca oricune lucrurile acestea. Iar ziaristii sunt ca argintul viu, merg, vin, scriu, supara pe unii, incanta pe altii. Zilele trecute, directorul avea intalnire cu un amic, un cunoscut om de afaceri, cu care vroia sa incheie o colaborare. Si in timp ce stateau la o discutie, amicul zice:” Ia da sa vad ce ma scrieti voi”. Pe prima pagina, trona cu litre mari, un editorial, care-l facea cu ou si cu otet pe omul de afaceri. Jenat, directorul ramane fara cuvinte. Redactorul sef schimbase editorialul in ultimul moment si conform stilul sau independent a considerat ca nu e nevoie sa ii comunice. Tot omul de afaceri, incercand sa o dreaga continua:” ei…lasa…stiu eu cum sunt ziaristii”.

Adelina intra in biroul directorului. Are niste probleme importante. Organizeaza un eveniment iar directorul, aloca doar trei minute pentru discutia  cu angajatii. In trei minute pui intrebari si primesti raspunsuri. Nu ii da nimeni afara pentru daca nu au terminat. Directorul se ridica si pleaca iar angajatul ramane vorbind singur. Adelina, s-a asezat pe scaun si a epuizat aproape toate subiectele. Mai are doar invitatiile si il intreaba pe director, care de altfel e cordial cu toti angajatii. Vrea sa invite persoane publice iar  pe unii, ea nu ii cunoaste personal:

–         In ce relatii esti cu directorul de la radio?

–         Bune. Vrei sa mi le strici?

Raspunsul a ramas suspendat in tavan alaturi de cele trei minute expirate ca niste muste lipite de tapet.

About Gabriela

Pasionată de cunoaștere, de literatură și scris.

Posted on 15 aprilie 2010, in Despre Media. Bookmark the permalink. 4 comentarii.

  1. Am lucrat în presă. Uneori, sub masca „independenţei” şi „căpoşeniei” redactorului-şef nu-i altceva decât o stratagemă bine gândită a patronului. 🙂

  2. :)….in cazul acesta nu asa au stat lucrurile

  3. Buna replica!
    O voi tine minte…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: