Calistemon-spala sticle


Una din achizitiile mele recente este o alta planta exotica. Calistemon, are un nume grecesc. Creste sub forma de tufa si poate ajunge in ghiveci pana la 1,5 metri inaltime. Florile sale seama uimitor cu o perie de spalat sticle. Pot fi rosii, roz sau albe. Este originara din Australia. Face parte din familia dafinuluir iar frunzele sale au un miros placutsi sunt asemanatoare cu cele ale leandrului. Ii place lumina si poate suporta cateva ore de soare pe zi. Temperatura pe care o agreeaza este intre 7 si 40 de grade. In zilele fierbinti de vara este bines a nu fie expusa in soare direct sau sa fie partial umbrita. Nu o deranjeaza curentii de aer. Nu agreeaza solurile alcaline dar trebuie sa fie unul cu drenaj bun. Este rezistenta la boli si daunatori. Primava si toamna are nevoie de fertilizare cu ingrasaminte sarace in fosfor. Se inmulteste destul de greu, prin seminte sau butasi. Ierneaza in camere neincalzite,

Această prezentare necesită JavaScript.

pentru a acorda plantei o perioada de repaus. Se tunde in fiecare an pentru a-i pastra forma si pentru a stimula formarea unui numar mai mare de inflorescente.

About Gabriela

Pasionată de cunoaștere, de literatură și scris.

Posted on 11 aprilie 2010, in plante, flori si animalute and tagged , , . Bookmark the permalink. 2 comentarii.

  1. e superba!ce bine seamana la frunze cu leandrul.Ai incercat sa o inmultesti?Nu am mai vazut pana acum.

  2. nu am incercat. Am cumparat-o in martie de la Baumax. Seamana la frunze cu leandrul, doar ca frunzele sunt usor parfumate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: