Arhitectura, o arta tridimensionala


M-au fascinant mereu oamenii geniali, cei care au reusit prin felul lor diferit, uneori nebunesc, de a gandi sa lasa ceva in urma lor. L-am descoperit pe Gaudi, cand scriam niste articole despre constructii uimitoare. Nu ca ar fi fost un necunoscut doar ca eu nu aflasem pana atunci de el.

Un arhitect spaniol, cu un stil nou, adeptul curentului art nouveau a reusit ca prin proiectele sale, mai toate cu destinatie de locuinte,

Această prezentare necesită JavaScript.

sa schimbe si sa dea unicitate intr-un fel special, orasului Barcelona. A trait din 1852-1926. A murit stupid, intr-un accident de tramvai. Dintre lucrarile sale, sunt cateva care au intrat in Patrimoniul UNESCO. Iar Catedrala Sagrada Famiglia, uimitoare opera de arta si arhitectura, cea la care Gaudi a lucrat aproape gratuit ani de-a randul este si acum  neterminata.

Eusebi Gueli Bacigalupi un industrias al vremii a fost impresionat de lucrarile si i-a oferit posibilitatea financiara de a realiza unele dintre spectaculoasele sale proiecte: Palatul Guel, Parcul Guel.

Ar trebui sa prezint o galerie a lucrarilor sale de geniu, ceea ce mi-ar fi imposibil aici, dar puteti sa cautati pe internet si o sa va delectati cu ceea ce veti gasi despre creatile arhitectului catalan.

Ceea ce m-a intristat a fost ca, povestea lui, ca si a multor genii, e una trista. Gaudi a murit sarac. A lucrat ani in sir, la celebra catedrala, obligat de reprezentantii bisericii in numele Domnului. Merita sa cititi despre viata lui. Catedrala, va fi terminata dupa estimari cam in 2030, ceea ce ar fi cam la 100 de ani de la moartea lui.

About Gabriela

Pasionată de cunoaștere, de literatură și scris.

Posted on 4 aprilie 2010, in constructii and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Un comentariu.

  1. Cre’ că şi aici o să râzi, când o să îţi spun că :
    Acum catedrala e terminată !
    ps. vezi însă că io nu-mi dau cu părerea, sint sigur.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: