Vasile care se repara singur


Clinica medicala, seara, serviciu de garda. Profesorul Antoniu Roman consulta un barbat, cu o figura de om muncit. Batranul pare sa aiba catre 60 de ani, dar rezistent, tipul omului care trebuie mereu sa faca ceva cu mainile lui butucanoase. Fara astampar.

Vasile, ii povesteste medicului cum a muncit ceva in sopron, a calcat stramb si a auzit o usoara paraitura. Si-a rupt piciorul. L-a durut, ca nu era de fier. Dar Vasile avea treaba, nu ii era de mers la doctori. A vazut el ca vecinul sau a venit anul trecut cu piciorul in gips. “ Ei, da-o dracului. Eu repar tot. Nu ma pot repara eu pe mine?” Si si-a pus piciorul in ciment, ca gips nu avea. Se terminase la zugravit si nu avea la indemana.

A stat vasile cu el in ciment, cam cat a crezut el ca e necesar sa se sudeze piciorul, dar intre timp a inceput sa il manance pielea, sa se irite, i-au albastrit si umflat degetele de la picioare. Si in cele din urma, speriat, si fara sa isi poate scoate gheata de ciment a venit la spital. Profesorul s-a minunat. Asa ceva nu a pomenit de cand se stie. L-a internat iar a doua zi au venit asistentii si i-au scos gheata.

Ca sa fie sigur ca omul nu are nimic a decis sa il mai tina sub observatie doua zile. Vasile nu avea astampar. Piciorul ii era vindecat si el cauta mereu ceva de facut. Repara tot ce vedea ca nu functioneaza. Asistenta i-a luat temperatura. Avea febra. Profesorul l-am chemat pe Vasile si l-a intrebat daca ai are pe undeva ceva “ reparatii” recente. A recunoscut ca mai avea o problema dar nu era mare lucru. In timp ce isi ascutea coasa s-a intepat la burta. Profesorul Roman i-a cerut sa ii arate.  Intepatura avea vreo 15 cm lungime. Dar Vasile nu era sa ramana asa. Da-o dracului de treaba., el repara totul si nu se putea repara pe sine?… A cautat ceva sarma, ca nu avea ac si ata chirurgicala. Si s-a cusut singur, ce, mare lucru? Si-a facut cruce profesorul. Asa ceva nu a vazut niciodata. A chemat asistenta si i-a scos lui Vasile sarmele cu clestele. A fost o premiera la spital. Primul pacient caruia I s-au scos firele cu clestele. I-au facut un antitetanos si i-au dat cateva antibiotice, si Vasile a fost ca nou. Au fost nevoiti sa ii dea drumul acasa, ca Vasile nu avea stare. Reparase tot ce gasise defect in salon, in camera asistentelor.

A plecat bucuros ca s-a reparat singur. Medicii nu au putut decat sa asiste stupefiati la vindecarea lui miraculoasa. Vasile a dat peste cap toata invatatura din scoala si din facultate, ca o ciudatenie a naturii…umane…

Reclame

Posted on 9 februarie 2010, in Povestiri din Cartier and tagged , , , . Bookmark the permalink. 3 comentarii.

  1. Asa eram noi odata prin Tara de Piatra. Ne reparam singuri. Uite ca si acum mai sunt asemenea atitudini.

  2. tipul asta cred ca era o tara dus cu pluta. Sa te cosi cu sarma, cine a mai vazut?

  3. Nu era dus cu pluta. Iti spun io ca si amu multi moti se autorepara.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: