In locul copilului, frigiderul


Grefiera e o tinerica cu ochelari. E la primele ei sedinte de judecata. Ia dosarul, citeste partile care trebuie sa participe la proces si apoi il paseaza judecatorului. Are emotii.

Cand se intoarce, judecatorul disparuse si ea era singura in fata a zeci de persoane. Acesta aduna de sub masa instantei dosarul pasat cu prea mult elan. In fata instantei, este chemat un cuplu pentru divort. Sotul a depus cererea si este audiat.

Feri povesteste in versiunea proprie, povestea casniciei lor. Cum nu au avut copii multi ani, desi si-a dorit, o suspecta pe Erika ca ar fi facut tot posibilul sa nu ramana insarcinata. Dar cand asta s-a intamplat, el s-a grabit sa anunte ciscumscriptia medicala, stiut fiind ca, pe vremea lui Ceausescu, era ilegal sa faci intrerupere de sarcina. El recunoaste ca au cam avut neintelegeri. Crede ca ea era mereu nemultumita de el, nejustificat. Nu ii placea nimic din ce face el, nici cat era de ordonat, nici cati bani aducea acasa si mai ales ca iesea destul de des cu prietenii si pe ea o tinea acasa.

Feri spune cum, intr-o zi, cand s-a intors de la munca, a gasit casa ravasita iar pe masa o scrisoare, pe care dealtfel a depus-o la dosar de divort, in care scria:” M-am saturat de viata asta cu tine”…urma un sir lung de nemultumiri din partea femeii….” am plecat la mama si in locul copilului iti las frigiderul”….( E adevarat ca prin anii  90 electrocasnicele aveau o alta valoare. Se gaseau greu, te inscriai pe liste de asteptare, mai dadeai spaga sa fii pus in fata).

Barbatul nu s-a dus imediat sa o roage pe nevasta sa se intoarca acasa. A vrut sa o fiarba. Dupa o saptamana s-a dus la soacra lui dar nu i s-a permis sa intre in curte. Discutia s-a purtat peste gard. Atunci el a amentintat-o pe Erika:” daca nu te intorci, divortez” iar raspunsul ei a venit scurt:” ma mir ca nu ai facut asta pana acum”…”Ceea ce am si facut, domnule judecator, ca sa nu se mai mire”.

Erika a venit cu avocata. Ea nu e de acord sa ii incredinteze lui fetita si nici nu vrea sa se intoarca la el. Avocata, isi sustine discursul. Considera convietuirea dintre cei doi imposibila, situatie agravata de faptul ca reclamantul consuma frecvent alcool iar atunci devine agresiv. Si intr-o zi a lovit-o pe sotia sa,  „Iar aceasta a cazut la pamant nesimtita”, explica avocata, care e unguroaica si ea. Sala asculta cu atentie si zambeste. Judecatorul la fel. Admite cererea barbatului si ii incredinteaza femeii copilul. Feri e divortat, dar fara copilul care l-ar fi legat de Erika.

Reclame

Posted on 9 februarie 2010, in Povestiri din Cartier and tagged , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: