Bătrânica fierbinteFlorentina e o batranica pensionara, simpla, durdulie, ca o matrusca ruseasca. Sta intr-un bloc, aproape de parc si se bucura de fiecare zi care incepe in viata ei. Barbatul i-a murit acum 25 de ani, dar ea e o supravietuitoare. Ii place sa mai bea cate un pic, in zilele innorate, si atunci, sta ascunsa in casa ca o pisica speriata intr-un cotlon. Nu deschide usa nimanui. In apartamentul vecin locuieste in chirie o studenta, o fata inalta si frumoasa.

Nu prea sta ea pe acasa si in weekenduri pleaca cu iubitul ei la munte , la parinti sau cine stie unde. Florentina ii povesteste indignata altei vecine: ”Iti dai seama, aseara a venit asta acasa tarziu, cu unul. Am vazut-o pe vizor. Sigur i-a tras-o ala toata noaptea. Am auzit eu!”

Cand Ioana, o alta pensionara a trecut pe la ea sa mai barfeasca, Florentina se uita la Animal Planet. Ioana era contrariata, ce-o fi gasind la canalul asta.” Ei ce, ma uit sa vad cum fac animalele sex, cum i-o trage.” Deja prietenele ei s-au obisnuit, ii cunosc obiceiurile. Nu le mai mira nici cand administratorul merge sa ii citeasca apometrele doar insotit de nevasta-sa ca, daca e singur, batrana il cauta prin zonele intime.

Azi a venit instalatorul sa ii spele caloriferul ca se apropie iarna si e nevoie sa ii dea suficienta caldura. Acesta e un barbat la 40 de ani, serios, un tip cu mustata si maini puternice. Lucreaza de ceva vreme acolo, sub geam si Florentina sta in sptele lui. Ii urmareste fiecare miscare. E incitant de-a dreptul. La un moment dat, ii baga mana printre picioarele barbatului si il prinde de oute. Doar exersase cu administratorul. Nu apucase insa sa I le numere. Speriat acesta se ridica brusc si isi scapa caloriferul greu, de fonta pe picior. Un urlet de durere umple incaperea. “Femeie nebuna. Ce dracu sa te duca faci?“ Cu greu isi ridica obiectul greu de fonta de pe picior. Simte o durere vie. Sigur si l-a rupt. Ii striga femeii sa cheme ambulanta.

Echipajul soseste in cateva minute, asculta povestea accidentului zambind. Trebuie dus la spital. E necesara o radiografie si un consult. Si sigur trebuie pus in gips. Cum barbatul nu putea umbla, gata sa lesine de durere, au adus targa. Pe scari, in timp ce transporta ranitul cu targa, asistentul realizeaza comicul situatiei si se gandeste cum o sa ii povesteasca acesta profesorului ca s-a accidentat. Atunci il apuca un hohot de ras nebunesc, targa se inclina periculos si instalatorul cade de pe targa pe mana stanga. Un alt urlet. O alta durere. Mana si piciorul, amandoua in aceeasi zi, in aceeasi zona. Ceasul rau. In cele din urma, dupa 20 de minte ajung la spital. Barbatul este internat, i se administreaza  calmante si e pus in gips. Toata lumea il cunoaste acum, asistentii il viziteaza zambind.

Sigur de acum inainte, cand va mai lucra la batrane, le va tine la distanta sau le va pune in lant.

Posted on 9 Februarie 2010, in Povestiri din Cartier and tagged , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: